Hatékony magyar nyelvtanulás

Magyar tanár

Múltkor beszélgettem egy ismerősömmel arról, hogy annak ellenére, hogy lassan egy éve Magyarországon tartózkodom életvitelszerűen, sajnos a nyelvtudásomon lenne még mit csiszolni. Ennek két előnye is lenne. Egyrészt bár a munkahelyem abszolúte nem igényli a tudást, azonban a munkatársakkal való kommunikációban nagyon sokat segítene. Másrészt ha lenne egy jó magyar tanár, aki révén tökéletesíteni tudnám a beszédemet, akkor sokkal magabiztosabban vetném bele magam a pasizásokba is, mert hát lássuk be, vannak olyan szituációk, amikor nevetgél a partnerem és nem tudom min nevet, csak ülök mellette bambán.

Magyar tanár oktatás

Éppen ezért felvettem a kapcsolatot a legjobb budapesti barátnőmmel és megbeszéltünk egy találkozót, hogy egy fincsi vega kaja mellett segítsen nekem ebben a magyar tanár kérdésben eligazodni. Azért is javasoltam a vega ebédet, mert nemrég nyílt meg egy fantasztikus vegán bisztró, ahol isteni kaják vannak és ezzel is a barátnőm kedvében akartam járni.

Magyar tanár Budapesten

Ebéd alatt hatalmasakat csacsogtunk mindenféléről és közben mesélt és rengeteg képet mutogatott az egyéves ikreiről, az elmúlt egy év „viszontagságairól” és amikor ő befejezte a sztorizást, akkor kezdtem én bele, hogy miben is tudna nekem segíteni egy magyar tanár jelenleg és miért is lenne rá égetően szükségem. Abszolúte megértette, hogy az ő segítsége miért kell és egy perc habozás nélkül rá is vágta, hogy megvan számomra a tökéletes megoldása.

Ugyanis nemrég hallotta a férjétől, hogy egy barátja magyar tanár barátnője elindította a learninghungarian.hu weboldalt, ahol akár személyesen, akár Skype-on keresztül lehet igénybe venni a szolgáltatását, és hogy rengeteg pozitív visszacsatolás található róla a neten. Éva nagyon szívesen kapcsolatba hozza a nála tanulókat – amennyiben ehhez mind a két fél hozzájárul természetesen – és akkor tényleg személyesen lehet arról meggyőződnie az új érdeklődőnek, hogy Éva, mint magyar milyen szolgáltatást nyújt a learninghungarian.hu/courses révén és mennyire érdemes nála tanulni.

Ezért nagyon hálás voltam, mert pont erre a személyes kapcsolatra és feeling-re volt szükségem, mert baromira nem szerettem volna beülni egy több személyes, csoportos órára, ahol összevissza halad mindenki, és semmilyen ösztönzést nem éreztem volna. Így viszont, hogy a magyar tanár csak velem foglalkozik, már teljesen megnyugodtam. Felmentem a honlapjára és még nagyobb lett az örömöm. Ugyanis az első magyar tanár által tartott óra teljesen ingyenes, ahol meg lehet győződni a tudásáról a stílusáról és arról, hogy tényleg ez kell-e nekem.

Magyar tanár személyesen

Amikor megérkeztem hozzá egy végtelen kedves és szívélyes lány fogadott, akivel első látásra éreztük, hogy mi jól ki fogunk jönni egymással és amennyire jó nyelvérzékem van, nem izgultam egy percet sem. Az egy óra előtt még ittunk egy kávét, beszélgettünk egy kicsit közben, ezzel is próbálta Éva felmérni, hogy mire számíthat az óra alatt. És szerencsére átmentem az első vizsgáján, mert azt mondta simán haladó vagyok már.

Annyiból volt velem talán kicsit nehezebb dolga Évának, hogy rengeteg rossz berögzülésem maradt meg. Ezeket a kollegék és barátok nem javították nagyon, mert megszokták, meg örültek, hogy magyarul mondom, én viszont csak most szembesültem vele, hogy ezek helytelen frzisok. Úgyhogy ezzel egy kicsit megizzadtunk olykor, de a bátorságomra nem lehetett panasz. Egy év után azért már túl voltam a kezdeti nehézségeken, meg amúgy sem vagyok az a feszélyezett típus.

online course

Úgyhogy egész hamar alakultak az órák nagy beszélgetésekbe, és sok alkalommal vittem Évának mindenféle hallott kifejezéseket, szlengeket, amket nem teljesen értettem addig, hogy fejtsük meg őket. Az volt az igazi kihívás, amikor már magamtól kellett szöveges fogalmazásokat írnom, erre valahogy nem is számítottam az elején, pedig ez is hozzá tartozik a nyelv tanuláshoz nem csak az, hogy eszélni és megszólalni kpes vagyok. De egész jól haladunk és rettentően élvezem.