Opencart Mobile App API-n keresztül

Ha az embert azzal áldotta meg a sors, hogy webfejlesztőnek születik, akkor lehet, hogy találkozott már olyan ügyfél megkereséssel, amiben Opencart mobile app fejlesztés lett volna a feladata. Néhány évvel ezelőtt még magyarázni kellett, hogy a jövő a mobilokban van, és hogy a használatuk meg fogja előzni az asztali számítógépek használatát. Ma már ezt nem kell magyarázni, mostanra triviális lett. Minden tinédzser és fiatal felnőtt okostelefonnal kel és fekszik, melyek folyamatosan csatlakozva vannak az Internethez. Így már nem is kérdéses, hogy milyen fontos, hogy ha van egy OpenCart webáruházunk, akkor legyen hozzá egy OpenCart Mobile App is.

 

Az OpenCart Mobile App múltja és jelene

A logikai párhuzam világos: egyre többen használnak okostelefont, ezért az Opencat webáruházunknak mobilon is elérhetőnek kell lennie. Érdekes mód azonban az Opencart számára nem volt ennyire világos a párhuzam, nem követték ennyire a trendet, és nem készítettek Opencart API-t. Az Opencart API nélkül pedig szinte lehetetlen volt idáig, hogy egy Opencart Mobile App kommunikáljon a webáruházunkkal. Születtek korábban is részmegoldások, amelyek pótolni kívánták ezt a tátongó űrt, de végül az OpenCart RESTFUL API V2 volt az, ami megoldotta az API problémát, és ezzel az Opencart Mobile App development összehasonlíthatatlanul könnyebbé vált, mint korábban volt.

Opencart Mobile app iOS-re is

OpenCart App Android és IOS készülékekre

Most, hogy már van lehetőségünk OpenCart API-n keresztül kommunikálni a webáruházunkkal, és elérjük a legfontosabb funkcióit, bármilyen mobile app készítését elvállalhatjuk, amihez csak értünk. Mindegy, hogy Android vagy iOS alkalmazást készítünk, hiszen néhány jól dokumentált funkcióval könnyen meg tudjuk jeleníteni a termékeinket bármilyen OpenCart Mobile App alkalmazáson belül. Természetesen lehetőségünk van arra is, hogy ne csak a vásárlási folyamaton menjünk végig az OpenCart API segítségével, hanem akár az admin feladatokat is elvégezzük, úgy mint új termék létrehozása, leírás módosítása, megrendelés kikeresése és módosítása, és így tovább.

Ebből is világosan látszik, hogy most már sokkal jobban megéri az Opencart Mobile App készítéssel kapcsolatos megbízásokat elvállalni, mint eddig, hiszen nem kell minden kapcsolódó funkciót magunknak megírnunk. Az OpenCart RESTFUL API V2 -t használva elegendő a megfelelő funkciót meghívnunk, és már készen is vagyunk.