Rems, a minőségi szerszámgyártó

A Rems szerszámgyár neve már jó ideje ismerősen cseng a szakemberek körében. A Rems üzemében készült szerszámokat előszeretettel használják a csőfeldolgozásban, valamint a fűtésszerelésben és az egészségügyben szükséges szerelési tevékenységek területén is. A Rems által piacra dobott szerszámok már 1909 óta öregbítik a Rems márkanevet. Ez nem véletlen. A Rems alapítójának, Christian Föllnek szavai mind a mai napig a cég alapvető mottóját nyújtják, mely egyszerűen így szól: „A Rems-nek jobbnak kell lenni!”- mely mondat most már több, mint száz éve sarkallja fejlődésre a Rems tervezőmérnökeit. Érthető, hogy ilyen erős és konkrét motivációval a Rems mára a csőmegmunkálásnál használatos gépek és szerszámok méltán vezető gyártójává vált.

A Rems, mint stabil alap

A Rems tervezői központja által ápolt fejlesztői innováció rendkívül hathatós és jó ötletek tárházát tömöríti össze, melyek egyik eredménye, hogy jelentősen megkönnyítik a gyártmányok végfelhasználóinak, vagyis a szerelőknek a hétköznapi munkáját. Tervezői munkájuk valódi eredménye talán ezáltal mérhető leginkább. A Rems konstruktőreinek munkája fókuszában így sok fontos felhasználói követelmény áll, és még több gyakorlati tapasztalat gazdagítja azt.

A Rems fejlesztői

A Rems által foglalkoztatott mérnökök gondoskodnak arról, hogy a lehető –ha nem a- legtöbb javítási alternatíva beépüljön az új fejlesztésekbe. Ennek nyomán elsőosztályú Rems szerszámok készülnek a későbbi felhasználók nagy örömére. Az innovatív tervezői munka, és a magas szakmai követelmények, illetve szabványügyi előírások maradéktalan betartása eredményeként a Rems termékei nagy piaci megbecsülésnek örvendenek szerte az egész világon. A kereskedelmi és forgalmazói sikerek, valamint a szerelői eredményesség egyaránt a Rems sikerének tükrei. A Rems műszaki haladásban elért sikereit mi sem bizonyítja jobban, mint a sok évtizedes következetes munka során született szabadalmak. Rems forrás: https://www.ventil.hu/rems/4.1.chtml

Rems termékek jellegzetességei

A szerszámok küllemét illetően a Rems jellegzetes ismertetőjegyei a biztonságos alkalmazhatóságuk mellett szembetűnő masszív, strapabíró kivitelük, egyszerű kezelhetőségük és figyelemreméltóan nagy élettartamuk, melyekkel a szerelési folyamatokat sokáig kiszolgálják. A sokszor több generáción átívelő szerszámélettartam egyértelműen a Rems szakértői mivoltát tükrözik, mellyel a cég valóban megalapozta a hírnevét.

A Rems minőségi termék-garanciája

A Rems művek Németországban saját gépgyárral rendelkezik Stuttgart mellett Waiblingenben, ami a világhírű német ipar fellegvárának a közepén található. A Rems ottani gyártóüzeme ad otthont a szereléstechnikai kutatások és fejlesztések irányításának, továbbá a termelési folyamatok és a legmodernebb minőség-ellenőrzés számára fenntartott berendezési és készülékes háttértámogatás is rendelkezésre áll. Az „apáról fiúra” szálló mesterségek hagyománya modern formában megtalálható a Rems üzemeiben is, ahol nem ritka, hogy egy-egy család már negyedik generációs felmenői által öregbíti a cég hírnevét. Az ilyen elhivatott és elmélyült közös értékteremtés nemcsak a családnak a nevét, de a Rems és az egész német ipar kiválóságát emeli. Évtizedeken át felhalmozott tudás ez, mely tapasztalattá érlelődve a Rems vezetői által az egyik legnagyobb becsben tartott érték.

Radial-press-for-press-fitting-systems

A Rems minőség

A Rems minőségének kulcsa a nagy mérési pontosság, a precíz működés, a szigorú minőségi követelmények, a piaci változásra való érzékenység, a folyamatos termékfejlesztés, a legmodernebb gyártástechnológiák. Mindezeket megkoronázza a folyamatok ellenőrzését és a produktum minőségét ellenőrző külső minőségellenőrzési és üzembiztonsági rendszerek folyamatosan pozitív értékelése.

A Rems mostanra elérte, hogy nem csak egy jó márka, amelynek hallatán a szakemberek elégedetten bólintanak, de felismerhető a minőség. Gyakorlatilag tapintás, használat alapján megmondható a szerszámról, hogy Rems edzette. Ez pedig egy olyan lojalitást és elismerést ad a cégnek, amit csak több emberöltőnyi munkával lehetett felépíteni.

Rems szervízerlés

Ugyanez a mindenek feletti minőségre törekvés jellemzi a termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat is. Hangsúlyt fektetnek nem csak a kiszállításra, de a szervízelésre, karbantartásra is. Ennek nagyon egyszerűen lefordítható logisztikai feltételei vannak. Ha rugalmasak akarnak maradni a kiszállításban, raktáron kell tartani a cseréket. Ennek értelmében tehát vagy tízezer termék várja a központi raktárban, hogy szükség esetén azonnal továbbszállítsák. Igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt eljuttatni a pótalkatrészeket a felhasználókhoz. Egyrészt, tudható, hogy a kopó és pótalkatrészek amortizálódnak a leggyorsabban, így értelemszerű felkészülni a pótlásukra. Másfelől tudható, hogy addig az eredeti szerszám nem használható, amíg nem kézbesítik az új pótalkatrészt. Tehát érdek, a minél gyorsabb csere, mert addig a munkaeszközétől esik el a partner.